Η φοιτητική ζωή ξεκινά και θα είναι η πιο μαγική περίοδος στη ζωή σου.

 foithtes1

 

10 συμβουλές που χρειάζονται όλοι οι πρωτοετείς:


Συμβουλή 1η :

Διάβασμα ΚΑΘΕ μέρα.


Συμβουλή 2η :

Μην αφήνεις πολλά μαθήματα για τον Σεπτέμβριο, θα κλαις στην παραλία. Κάνε προγραμματισμό από τώρα.


Συμβουλή 3η :

Μάθε ξένες γλώσσες. Ό,τι προλάβεις και ό,τι σου αρέσει.


Συμβουλή 4η :

Μάθε γλώσσες προγραμματισμού. Απαραίτητο!


foithtes programming

 

Συμβουλή 5η :

Ασχολήσου με τον εαυτό σου, πήγαινε γυμναστήριο, κολυμβητήριο, studio yoga/pilates. Επίσης δήλωσε συμμετοχή σε ομαδικές δραστηριότητες του πανεπιστημιόυ χορός, θέατρο, εθελοντισμός κτλπ. Αν δεν ασχοληθείς τώρα, το έχασες το τρένο. Όπως παραπάνω.


Συμβουλή 6η :

Φρόντισε να είσαι ευγενής και να διευρύνεις τον κύκλο σου στο πανεπιστήμιο. Δεν είναι απαραίτητο να οργανωθείς σε φοιτητικές παρατάξεις, αλλά εάν το επιλέξεις να είσαι μετρημένος και ήπιος χωρίς φανατισμούς.


Συμβουλή 7η :

Στο πανεπιστήμιο πάμε και παρακολουθούμε καθημερινά και κατα προτίμηση όχι γαλαρία στο αμφιθέατρο...


Συμβουλή 8η :

Αν μένεις σε δικό σου σπίτι φρόντισε να κάνεις έναν σωστό τρόπο ζωής. Το σπίτι τακτοποιημένο και καλή διατροφή. Θα μάθεις να είσαι ανεξάρτητος


Συμβουλή 9η :

Ανάμεσα σε όλα αυτά, ψάξε και για καμιά δουλειά του ποδαριού τα ΣΚ, να σου μείνει κανένα φράγκο να πας σε κανένα νησάκι το καλοκαίρι. Ή ταξίδια. Ή Erasmus το 4ο έτος. Ή συναυλίες, σινεμά και θέατρο. Μην τα περιμένεις όλα από τους γονείς σου, άνθρωποι είναι, όχι λεφτόδεντρο. Πρώτη προτεραιότητα όμως το πανεπιστήμιο.


foithtes erasmus

 

Συμβουλή 10η :

Μετά από όλα αυτά, φρόντισε να διαβάσεις και λίγη λογοτεχνία, έστω το καλοκαίρι. Οι μορφωμένοι άνθρωποι δεν είναι μόνο οι πτυχιούχοι.


Και Συμβουλή 11η :  Σταμάτα να σπαταλάς χρόνο στο fb, στο Instagram και γενικά στο Internet. Δεν θα σου μείνει καθόλου χρόνος για τα 1-10.


Συντάκτης : Κρυσταλλίδης Παναγιώτης