Μιχάλης Παούρης – Το Φαινόμενο

PΑOURIS front

Ο Μιχάλης Παούρης  γνωστός και ως "Το Φαινόμενο", είναι ο σολίστας που έβαλε το μπουζούκι στη τζαζ παίζοντας με κάποιους από τους μεγαλύτερους μουσικούς του πλανήτη όπως ο Al Di Meola, οι Rosenberg Trio, ο Gumbi Ortiz, ο Franck Wolf και πολλοί άλλοι. Έχει αποσπάσει πλειάδα βραβείων και θετικών κριτικών τόσο για την ταχύτητα και τις συνεργασίες του όσο και για το έργο που έχει προσφέρει έως τώρα ,παρουσιάζοντας ίσως το πιο δύσκολο κομμάτι που έχει συνθέσει για κιθάρα. Το 2012 ο Al Di Meola είπε για τον Μιχάλη Παούρη ότι είναι "Ο γρηγορότερος παίχτης Μπουζουκιού στον πλανήτη Γη!!".

 

 

Σήμερα μας κάνει υπερήφανους με μια ακόμα μεγάλη επιτυχία: πήρε το 1ο βραβείο σε έναν σημαντικό διαγωνισμό κλασσικής μουσικής!
Μετά από τις 5 σπουδαίες παγκόσμιες διακρίσεις και πρωτιές στην τζαζ σκηνή, τώρα ήρθε η επόμενη μεγάλη διάκριση σε έναν από τους μεγαλύτερους και πιο απαιτητικούς διαγωνισμούς κλασσικής μουσικής ανάμεσα σε σημαντικούς και σπουδαίους μουσικούς με διεθνή αναγνώριση και σπουδές των πιο υψηλών απαιτήσεων.

Paouris 1

Παραλαβή του 1ου παγκόσμιου Βραβείου σε μία από τις ιστορικότερες αίθουσες του κόσμου τη Wiener Saal

Ο οργανισμός eMuse Foundation – Competition  ανακοίνωσε την 1η θέση που θα μοιραστούν οι τρεις καλύτεροι διαγωνιζόμενοι. Μαζί με τον Μιχάλη Παούρη στο παγκόσμιο πλέον μπουζούκι, διακρίνονται οι Artem Kuznetsov στο πιάνο από την Ρωσία και ο Mateusz Makuch στο βιολί από την Πολωνία.
Όπως ανέφερε και αυτή η διάκριση φέρνει το μπουζούκι σε ένα άλλο επίπεδο και σε μια παγκόσμια αναγνώριση. Επίσης, αναφέρει πως στον διαγωνισμό αυτόν όλοι συμμετείχαν με κλασσικά κομμάτια των γνωστών μεγάλων συνθετών, ενώ ο ίδιος πήρε το ρίσκο και έστειλε τις δικές του κλασσικές συνθέσεις όπως το “Message For Mozart No. 1 & 2’’ και το “The Waltz of loneliness’’.

 

 

Όπως δηλώνει και ο ίδιος:

" Νιώθω περήφανος Έλληνας στην πιο δύσκολη πολιτισμική στιγμή της χώρας. Είμαι βαθιά χαρούμενος και συγκινημένος για αυτή τη διάκριση που έρχεται στο μπουζούκι για πρώτη φορά. Ευχαριστώ πολύ το Θεό που μου έδωσε τη δύναμη να αντεπεξέλθω στις δύσκολες αυτές συνθήκες διότι ετοίμασα ένα από τα δυσκολότερα κομμάτια του N. Paganini το Caprice No. 5 μέσα σε 10 μέρες έτσι ώστε να το παρουσιάσω στην απονομή. Υπήρξαν άνθρωποι που δεν ήξεραν αυτό το όργανο και το έμαθαν από εμένα. Αυτό είναι κάτι που είναι μέσα μου μεγάλο παράσημο. "


Αυτή τη στιγμή ο Μιχάλης Παούρης είναι μεταξύ Ελλάδας και Αμερικής στο Miami με σκοπό τη δημιουργία και τις ηχογραφήσεις για το το επόμενο άλμπουμ του, μια διαδικασία που δε σταματά ποτέ.

Paouris 2

Ο Μιχάλης Παούρης στο Ηρώδειο υπό την παρουσία του Μίκη Θεοδωράκη και του Προέδρου της Δημοκρατίας.

 

Στιγμιότυπο απο εκπομπή του ANT1 όπου συμμετείχε ο Μιχάλης Παούρης

 

 

Συντάκτης : Κρυσταλλίδης Παναγιώτης